iPhone 12 - sve što nam je Apple prećutao

Apple kao u uvek na glamurozan način i u superlativima predstavlja svoje nove telefone, ali isto tako ima naviku i da prećuti neke manje prijatne detalje. Pokušali smo na jednom mestu da saberemo sve što se za sada o iPhone-u 12 i njegove četiri verzije saznalo, a nije na sva zvona oglašavano.

Punjač i slušalice
Kao što znamo, novi iPhone 12 ni u jednoj verziji neće se prodavati sa uključenim strujnim adapterom i uobičajenim "žičnim" slušalicama. Apple će vam, u slučaju da ih već nemate kod kuće, vrlo rado prodati dodatni punjač i slušalice, i to smo već od ranije znali. Međutim, kako su se ažurirale stranice Apple-ovog webshopa, saznalo se da će ova promena zahvatiti ne samo novi iPhone 12, kako su to najavili – već apsolutno sve modele iPhone-a koji se od sada nalaze u prodaji.

Ukoliko se odlučite, dakle, za novi iPhone bilo koje generacije, dobićete ga u kutiji – samo sa kablom za punjenje. Ako ništa, barem su cene starijih modela sada snižene. Dobročinitelji u Apple-u snizili su i cenu EarPods slušalica sa 29 na 19 dolara, kad već ne planiraju da ih isporučuju sa telefonom.

Ako ste se pitali, cena strujnog adaptera sa USB-C ulazom kod Apple-a je 19 dolara. 


Bežični punjač
Dvostruki MagSafe punjač koji bi trebao istovremeno da puni Apple Watch i iPhone neće se naći u prodaji kada i novi modeli telefona. Apple je sitnim slovima najavio da će on u prodaju "nekada kasnije", ali nije navedeno tačno kada. Na webshopu se već može naći "obični", jednostruki MagSafe punjač po ceni od 39 dolara i za sada nepoznatim datumom dobavljivosti.MagSafe dvostruki punjač
 

Cene
Osim za američke kupce koji imaju ugovore na Verizon-u i AT&T-u, cene iPhone-a 12 biće 30 dolara viša nego je to oglašavano (729 umesto 699 i 829 umesto 799 dolara za ulazne modele). Kad je reč o cenama za Srbiju, njih ćemo objaviti čim ih saznamo.

Usput, ako ste se pitali, najskuplji iPhone 12 Pro Max sa 512 GB prostora za skladištenje košta u SAD-u 1.399 dolara. Trenutno najjeftiniji model je ovogodišnji iPhone SE, sa početnom cijenom od 399 dolara za verziju sa 64 GB – što čini do sada najširi raspon cene novih iPhone-a u ponudi.

5G
Podršku za 5G mreže nove generacije imaće sve verzije iPhone-a 12, ali ne jednaku. Modeli za svetsko tržište podržavaće Ultra Wideband mreže, dok će isključivo na tržištu SAD-a biti dostupni modeli sa podrškom za 5G mmWave mreže. Promo fotografije za UK (levo) i SAD (desno). Razlika je u plastičnom poklopcu mmWave 5G antene
 

Kapaciteti baterija
Apple ne objavljuje tačne specifikacije već se hvali sa brojem sati tokom kojih se uređaji mogu koristiti. 

Evo kako to Apple opisuje, ali i kapaciteti baterija koji stižu iz neslužbenih izvora:
- iPhone 12 mini: 15 sati videa, 10 sati streaminga, 50 sati muzike – 2227 mAh
- iPhone 12: 17 sati videa, 11 sati streaminga, 65 sati muzike – 2775 mAh
- iPhone 12 Pro: 17 sati videa, 11 sati streaminga, 65 sati muzike – 2775 mAh
- iPhone 12 Pro Max: 20 sati videa, 12 sati streaminga, 80 sati muzike – 3687 mAh


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.