Bitcoin dosegnuo najviše nivoe ikada, na korak je 20.000 dolara

Još od kada je, krajem 2017. godine, svet bio "poludeo" za bitcoinom i (uz pomoć, navodno, onih koji su manipulisali tržištem) pogurao cenu ove kriptovalute u nebo, ona se nije nalazila na ovako visokim nivoima kao sada. 

Poslednjih nedelja cena Bitcoin-a u uzlaznom nivou, premašila je bila 16, pa potom i dva puta 18 hiljada dolara, da bi sada ušla i u područije između 19 i 20 hiljada američkih dolara. Pritom je oboren i rekord iz 2017. godine. Cena Bitcoin-a varira od menjačnice do menjačnice, pa neki smatraju kako je 2017. ona nakratko iznosila i preko 20 hiljada dolara, ali prevladava stav da bitcoin nikada nije premašio tu psihološku granicu, već da je najviša cena svih vremena bila negde između 19.800 i 19.900 dolara. 

A u poslednja 24 sata ona je ponovno na tim nivoima, pa možemo govoriti o još jednom "izletu" u područije rekordnih vrednosti, nakratko iznad 19.850 dolara. 

 Ovoga puta, napominju analitičari, porast cene je nešto drugačiji nego u prvom slučaju. Tako je sada, za razliku od 2017. godine, tržište nešto zrelije, na njemu je više institucionalnih investitora koji kupuju Bitcoin, a stručnjaci se slažu da su izgledi za budućnost, kada je reč o potražnji za najvećom kriptovalutom, pozitivni. 

Malo ko ovih dana spominje "balon od sapunice" i njegovo brzo pucanje, kao što je to bilo pre tri godine. Ne smijemo zanemariti i nedavnu PayPal-ovu najavu prihvatanja bitcoina kao sredstva plaćanja, koja je takođe dala zamah ovom talasu porasta vrednosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.