Da li je brzina punjenja Galaxy S21 serije veći skandal od izostanka punjača u paketu?

Pošto smo saznali da nijedan Galaxy S21 model ne dolazi sa punjačem ni slušalicama u paketu, postavilo se pitanje kojom se maksimalnom brzinom pune novi telefoni kompanije Samsung, što je izgledno  zasebna kontroverza. 

To što se Samsung odlučio da sledi Apple i izbaci punjače i slušalice iz prodajnog pakovanja cele Galaxy S21 serije, samo najnaivnijim naivcima dolazi kao neko iznenađenje. Svi oni koji su uvereni kako Huawei, Realme, OnePlus ili netko četvrti to neće učiniti uskoro bi trebali da se pripreme na istu izdaju. 

Samsung je najavio da će uskoro i ostale svoje telefone postepeno početi da isporučuje bez punjača. To je i logično jer ne može zaštitu Zemlje na sebe da preuzmu samo flagship modeli, kojih se realno prodaje i najmanje. 

Možda i zanimljivija tema je brzina punjenja koju podržavaju novi Galaxy S21 modeli. Naime, prošlogodišnji Galaxy S20 Ultra je podržavao 45W punjenje, da bi Galaxy Note20 Ultra nakon njega opet imao podršku za maksimalno za 25W žično punjenje. Pa kojom snagom/brzinom se pune Galaxy S21 modeli, pitate se? 

Iako je nedavno na internetu osvanuo 65W punjač kopmanije Samsung, taj po svemu sudeći nije za Galaxy S21 seriju. Sammobile piše kako kompletna Galaxy S21 serija podržava maksimalno 25W punjenje. 

Budući da se pokazalo da se Galaxy S20 Ultra tim 45W punjačem zaista ne puni ništa brže, to i ima smisla. Jasan je stoga gnev onih koji vide da se mnogi konkurentski telefoni srednje klase pune do 100% za pola sata, a da neki nude i 120W punjenje. Opet, malo njih se pita koliko tako jaki punjači štete bateriji i skraćuju joj vek trajanja. 

Možda Samsung zna nešto što mi ne znamo pa s tim saznanjima strateški bira da svoje telefone opremi sporijim punjenjem.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.