iPhone 12 mini je gadno podbacio

Nedavno smo videli kako je Apple dominirao božićnom kupovinom u kojoj je 9 od 10 najprodavanijih telefona u Americi neki od njihovih iPhone modela. iPhone 12 serija generalno ide izvrsno, ali jedan od njih podbacio je gadno. 

Prošle jeseni je Apple, kao u ostalom i većina prošle godine, karte odigrao malo drugačije od uobičajenog. Umesto nekadašnjih dva i tri modela, ponudili su čak četiri, odnosno sveukupno pet prošle godine. U Americi su apsolutno dominirali aktivacijama novih telefona na Božić gde je 90% najprodavanijih telefona sa Apple logom na leđima. 

Nova iPhone 12 serija postigla je odličan uspeh zauzevši 76% prodaje tih novih telefona, ali ne zahvaljujući najpovoljnijem i najkompaktnijem iPhone 12 mini modelu. 

Po mnogima najbolji kompakt prošle godine, nije se baš iskazao. Iako on u tom kompaktnom 5.4-inčnom izdanju nudi praktično sve što i ostatak iPhone 12 serije, nije privukao pažnju kojoj se Apple nadao. 

Tokom oktobra i novembra, iPhone 12 mini pokupio je tek 6% od ukupne prodaje iPhone modela. Najbolje je prošao iPhone 12, onaj obični, koji je očito pogodio optimum cene i onog što nudi. Njemu je pripalo 27% od prodaje iPhone-a, dok su iPhone 12 Pro i Pro Max zajedno ostvarili 20% udela u prodaji. i

Phone 12 mini u SAD-u košta 699$ pa je skuplji od iPhone XR modela iz 2018, a košta 499$. Godinu dana star iPhone 11 sad košta 599$, a iPhone SE iz aprila 2020 je samo 399$. Čini se da je nikad više modela u ponudi i to povoljnijih, negativno uticalo na odabir pri čemu je najpovoljniji i najkompaktniji iPhone 12 mini izvukao deblji kraj.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.