Bitcoin dosegnuo do 50.000 dolara

Streloviti rast cene Bitcoin-a koji je započeo krajem prošle godine i dalje ne pokazuje naznake popuštanja. Sredinom decembra je najpopularnija svetska kriptovaluta vredela 20, a već u prvim satima 2021. godine 30 hiljada američkih dolara. Rast je nastavljen i u narednim danima, pa je 8. januara premašeno 40.000 dolara. 

Potom je došlo do manjeg usporavanja, ali potezi Elona Muska i Tesle pomogli su u tome da se vrednost Bitcoin-a više ne spusti ispod poslednjeg "okruglog" nivoa. Nastavak potražnje od strane privatnih, ali bitnije, i institucionalnih investitora, kao i sve više najava o tome da će Bitcoin biti prihvaćen kao službeno sredstvo plaćanja kod bankarskih i kartičarskih kuća, nastavili su da guraju cene Bitcoin-a u nebo. 

Tako je juče tokom dana Bitcoin prvi puta u istoriji dostigao do sada neslućeni nivo – njegova cena premašila je 50.000 američkih dolara. Doduše, ovaj prelazak velike psihološke granice trajao je kratko pa su tek retki srećnici (zavisno i o berzi na kojoj trguju) uspeli da prodaju svoje Bitcoine za više od 50.000 dolara. 

Isto tako, neki su ga na tim nivoima i kupili. Sudbina njihovog ulaganja je neizvesna jer se cena Bitcoin-a potom spustila ispod ove granica i u trenutku nastanka ove vesti je između 49 i 50 hiljada dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.