Jack Dorsey širi svest o Bitcoinu na Afriku i Indiju

Osnivač Twitter-a i njegov aktuelni šef, Jack Dorsey, pokrenuo je fondaciju ₿Trust koja će se baviti razvojem bitcoina i povećanjem njegove prisutnosti na tržištima na kojima još nije ušao u širu upotrebu. 

Fondacija će se primarno fokusirati na Afriku i Indiju (koja Bitcoin, usput rečeno, zabranjuje). Dorsey u ovom pothvatu nije sam, pridružio mu se slavni muzičar i producent Jay-Z. Njih dvojica odlučili su u ₿Trust da ulože sopstvenih ukupno 500 Bitcoin-a, odnosno više od 23 miliona američkih dolara. 

Prvi potez biće im angažovanje troje ljudi koji bi vodili ovu fondaciju i nadzirali kako se navedeni iznos ulaže. Dorsey je tim povodom objavio i oglas za posao za sve koji misle da bi se mogli okušati na tom radnom mestu. 

Krajnji cilj ove Bitcoin fondacije jeste proširiti svest o kriptovalutama na ceo svet i učiniti Bitcoin "službenom valutom Interneta". Dorsey i Jay-Z kažu kako će u fondaciju isključivo donirati novac i kako neće uticati na njen rad niti povlačiti sredstva iz nje. Dodatni detalji o aktivnostima i načinu rada ove organizacije za sada nisu objavljeni.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.