Teslina kupovina 1,5 milijarde dolara vrednih Bitcoina opet mu podigla cenu

Elon Musk ovih dana ne silazi sa naslovnica tehnoloških medija, a poslednjih nekoliko njegovih poteza direktno je povezano uz kriptovalute. Već je samo postavljanjem hashtaga #Bitcoin na svoj Twitter profil pomogao u tome da cena ove kriptovalute skoči za gotovo 20%. Potom se upleo u berzovnu sagu oko GameStop-a, pa je tvitujući iz šale pogurao i cenu inače zafrkantskoga dogecoina za preko 50%, a sada na cenu Bitcoin-a ozbiljno utiče njegova kompanija Tesla. 

Službeno su, naime, iz Tesle obavestili američku Komisiju za vrednosne papire (SEC) da su tokom januara kupili Bitcoina u vrednosti od čak 1,5 milijarde dolara. Shodno nedavnoj odluci uprave, ovaj  potez je imao za cilj diverzifikaciju ulaganja slobodne gotovine na računima i maksimizovanje zarade na njoj. 

Najavljeno je i da će Tesla u budućnosti nastaviti da kupuje digitalnu imovinu "s vremena na vreme ili dugoročno". Veliki uticaj na cenu Bitcoin-a imala bi samo objava investicije velike kompanije poput Tesle, a kad je reč o 1,5 milijarde dolara, shvatljivo je da je to dalo velik podsticaj drugim investitorima. 

U samo nekoliko minuta po objaviove investicije, Bitcoin je vredeo više nego ikada – preko 43.000 američkih dolara. Ali, kako bi rekli u reklamama, ni to nije sve. Iz Tesle najavljuju da će u skorijoj budućnosti početi da prihvataju Bitcoin kao sredstvo plaćanja za svoje automobile. 

Implementacija Bitcoin-a u njihov sistem naručivanja vozila putem weba zavisiće o prilagođavanjima regulatornim zahtevima i zakonima na pojedinim tržištima. Očekivano, ovakve vesti su ponovno pokrenule bitcoin tržište, podigle optimizam investitora, pa čak i pomogle u tome da cena Tesline deonice skoči gotovo 3%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.