AirTag je moguće pretvoriti u privezak - bušilicom

Apple je prošle nedelje u prodaju pustio AirTag, svoj najmanji proizvod ikada, i trenutno najjeftiniji gadget koji se može nabaviti sa logotipom zagrižene jabuke. Jedan AirTag u SAD-u košta 29, a pakovanje od četiri komada 99 dolara bez poreza. U Evropi je cena 35, odnosno 119 EUR za pakovanje sa porezom, dok su u Srbiji cene očekivano više, otprilike kao da je kurs evra preko 150 dinara – jedan AirTag košta 5.400 dinara, a set od četiri komada 18.100 dinara.

AirTag je prodajni hit i na ostalim tržištima, a uz njega se prodaje već i ceo niz dodataka. Naime, Apple je ovaj privezak osmislio tako da je nemoguće da ga prikačite na ključeve ili prtljag - bez dodatnog priveska. Taj dodatni privezak, izrađen najčešće od kože, košta neretko jednako kao AirTag ili čak i više od njega.



Ali, nije sve tako crno i skupo, pogotovo ako imate malo hrabrosti i "uradi sam" pristupa. To je dokazala ekipa sa portala iFixit, ista ona ekipa koja neumorno nabavlja sve nove uređaje prvog dana kada se pojave u prodaji i potom ih secira, rastavlja i analizira. Drugačije nije bilo ni sa AirTag-om. Maleni su privezak testirali, snimali rendgenom, rastavili, a pritom i po karakteristikama upoređivali s konkurentima, uređajima Tile Mate i Galaxy SmartTag.


Snimanje priveska (koji to i nije) i analiziranje rasporeda elektronike u njegovoj unutrašnjosti otkrilo je iFixIt-u tri "sigurne zone" u kojima nema nikakvih vitalnih delova osim plastičnog kućišta. Brže-bolje posegnuli su za bušilicom i burgijom od 1,5 milimetra pretvorili AirTag u pravi privezak. Nakon preciznog bušenja uređaj je nastavio da funkcioniše kao i ranije.


Osim što je dobio rupu, testni iFixIt-ov AirTag je i rastavljen, pa su na njihovim stranicama dostupne detaljne fotografije njegove unutrašnjosti i specifikacije svih unutra pronađenih delova. Posebnu pohvalu u ovom slučaju Apple je dobio jer je napokon proizveo uređaj sa potpuno zamenjivom baterijom (CR2032) koju se može promeniti bez odlaska u servis.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.