Najveća svetska kripto menjačnica Binance je pod istragom

Berza kriptovaluta Binance nalazi se pod istragom američkih vlasti, a njihov biznis posebno "češljaju" državni inspektori koji su zaduženi za pranje novca i porezne prevare, izveštava Bloomberg.

Binance je osnovan 2017. godine i trenutno je najveća berza kriptovaluta na svetu. Sedište kompanije registrovano je na Kajmanskom ostrvu, a imaju kancelariju u Singapuru.

Bloomberg piše da su američke vlasti već istraživale dozvoljava li Binance američkim građanima nelegalnu trgovinu na svojoj platformi kroz kupovinu derivata povezanih sa digitalnim tokenima.

Američki građani navedeno mogu kupovati samo od kompanija koje su registrovane pri Američkoj komisiji za trgovinu vrednosnim papirima (CFTC).

Iz Binance-a su već ranije rekli da blokiraju američke građane u ilegalnim transakcijama na svojim internet stranicama, uz upozorenje da će oni koji krše pravila izgubiti svoj korisnički nalog, odnosno isti će im biti zamrznut.

Ali, kompanija za analizu kriptovaluta Chainalysis izvestila je još 2019. godine kako je oko 756 miliona dolara od ukupno 2,8 milijardi dolara kriminalnih transakcija koje uključuju Bitcoin, obavljeno upravo na Binance-u.

Iz Binance-a su za The Verge putem e-maila odogovorili kako ne komentarišu istrage, ali da svoje legalne obaveze shvataju vrlo ozbiljno.

Naporno smo radili na izgradnji robusnog programa usklađenosti koji u sebi sadrži principe protiv pranja novca i alate koje koriste finansijske institucije za otkrivanje i rešavanje sumnjivih aktivnosti. Imamo snažnu istoriju saradnje sa agencijama koje provode zakone širom sveta, uključujući i američke, napisao je portparol Binance-a.

Koliko je široka istraga protiv Binance-a, zapravo se još uvek u potpunosti ne zna.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.