OnePlus pojašnjava ograničavanje performansi u preko 300 Android aplikacija


Kompanija OnePlus je ovih dana na meti kritika da su ograničili performanse svojih uređaja u preko 300 različitih aplikacija. GeekBench je čak sa svojih lestvica uklonio OnePlus 9 i OnePlus 9 Pro.

Nije redak slučaj da je neki smartphone brend uhvaćen u varanju na sintetičkim testovima performansi, podižući dodatno takt procesora ili nekim drugim čarolijama.

Ovde je priča u neku ruku drugačija jer OnePlus nije uhvaćen u boostovanju performansi preko onoga što hardver OnePlus 9 i 9 Pro telefona može.

Oni su zapravo ograničili performanse tih uređaja u praktički svim ostalim aplikacijama, dok u benchmark aplikacijama kao što je GeekBench, nisu.

OnePlus pojašnjava da su performanse Snapdragona 888 u ovom slučaju ograničili kako bi osigurali optimalan rad, niže temperature i bolju autonomiju.

To throttlanje performansi primećeno je pri izvođenju aplikacija trećih strana tako i onih sistemskih koje dolaze kao deo operativnog sistema. Navodno je potvrđeno da se radi o preko 300 Android aplikacija.

Zanimljivo je da ovo nisu radili na pretkodnim uređajima. Postavlja se pitanje Snapdragon 888 ipak teško držati pod kontrolom?

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.