Avion evakuisan nakon što se u njemu zapalio Samsung-ov pametni telefon


U kabini leta Alaska Airlines-a koji je sletwo u ponedeljak uveče u Seattle, zapalio se pametni telefon Samsung Galaxy A21. Posada je ubrzo ugasila požar, ali zbog velike količine dima bili su prisiljeni da evakuišu sve putnike.

"Telefon je izgorio do neprepoznatljivosti. Međutim, tokom razgovora sa jednim od naših policajaca na aerodromu Seattle, putnik se dobrovoljno javio i potvrdio da je reč o Samsung Galaxy A21 uređaju", rekao je Perry Cooper za Seattle Times, portparol morske luke i aerodroma u Seattleu.

Na Twitter-u su se oglasili iz Seattle-Tacoma aerodroma.

"Putnici su prevezeni autobusom do terminala, od kojih su neki imali lakše povrede. Avion je dovučen do izlaza i nije bilo uticaja na rad aerodroma", napisali su.

Osim toga, na Twitter-u su se pojavili i snimci unutar kabine na kojima se može primetiti zadimljen prostor, a javila se i jedna putnica evakuisana.

"Putnik je bio dva ili tri reda iza mene na suprotnoj strani. Bilo je poput mašine za dim. Stjuardese su odradile izvrstan posao i svi su putnici bili vrlo mirni", opisala je situaciju.

Podsećamo da je Samsung još 2016. godine opozvao Galaxy Note 7 zbog slučajeva zapaljivanja baterije za vreme punjenja, ali trenutno nije poznato postoji li sličan problem i na Galaxy A21 uređaju.







Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.