Bitcoin se nakon tri meseca na 50.000 dolara


Talas optimizma na tržištu kriptovaluta, koji su nedavno pomalo potaknuli Tesla i Amazon, nastavio se i ovog meseca. Nakon sredine maja, i pada cene Bitcoin-a (i većine glavnih altcoina) vrednost vodeće svetske kriptovalute vratila se na nivoe iznad 50.000 dolara. U međuvremenu je ona bila potonula i ispod 30.000, da bi se u samo nekoliko nedelja jula i avgusta oporavila. Od kraja juna vrednost Bitcoin-a je tako do današnjih dana porasla za preko 70%.

Fluktuacije cene Bitcoin-a nisu ništa neobično, a analitičari ovoga puta govore kako je reč o povratku u "vladavinu bikova", odnosno da se optimizam među ulagačima u Bitcoin proširio i na ostale kriptovalute. Ukupna vrednost svetskog kriptotržišta nedavno je premašila veliku psihološku granicu od čak 2 biliona američkih dolara, od čega nešto manje od polovine otpada na Bitcoin.

Velik proboj poslednjih je nedelja doživeo i cardano, odnosno ADA token. Prvi je puta premašio vrednost od 2 dolara, čak se približio i nivou od 3 dolara i na račun toga postao kriptovaluta sa trećom najvećom tržišnom kapitalizacijom na svetu, odmah iza Bitcoin-a i Ether-a.

Porast vrednosti poslednjih nedelja zahvatio je i ostale vodeće altcoine, kao što su Binance coin, XRP, dogecoin i polkadot – gotovo svi beleže dvocifreni procentualni rast vrednosti u proteklih desetak dana.

Jedan od podsticaja za daljnji rast vrijednosti kriptotržišta mogao bi da dođe i sledom vesti da je PayPal, nakon SAD-a, svoju uslugu trgovine kriptovalutama odlučio da proširi i na Ujedinjeno Kraljevstvo. Korisnici ove platforme za plaćanja moći će uskoro na PayPal-u kupovati i prodavati Bitcoin, Ethereum, Litecoin i Bitcoin cash.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.