Pokradena još jedna kripto menjačnica - nestalo 76 miliona dolara


Japanska menjačnica kriptovaluta Liquid objavila je u četvrtak da su im nepoznati hakeri kompromitovali wallete u kojima su držali poveću količinu kriptovaluta. Sredstva do kojih su napadači uspeli da dođu iznose oko 76 miliona dolara u Bitcoinu, Etheru, Tronu i XRP tokenima.

Odmah nakon što su primetili ovu krađu, menjačnica je objavila i adrese walleta na koje su pokradene kriptovalute premeštene. Istovremeno su poručili i da su sve preostale tokene koje trenutno imaju na svojim računima počeli da prebacuju u offline (cold) wallete do kojih se ne može pristupiti putem Interneta. Iz istog su razloga privremeno zaustavili sve korisničke transakcije kupovine kriptovaluta, povlačenja sredstava sa računa i uplate depozita.

Ovo je već druga velika krađa kriptovaluta ovog meseca. Prva je, podsetimo, bila daleko vrednija – haker koji je to navodno činio "iz zabave" menjačnici Poly Network je prvo bio ukrao preko 600 miliona dolara, da bi na kraju gotovo sve vratio jer nije želeo da rizikuje pravne posledice.

Iz japanskog Liquid-a za sada nisu objavili nove detalje niti su pozvali napadače da im vrate ukradeno, već su samo najavili da će nastaviti sa istragom incidenta.

Zanimljivo, ovo im nije prvi slučaj neovlašćenog upada u sistem. Liquid je u novembru prošle godine takođe bio žrtva napada, ali tada su hakeri imali drugi cilj – ukrali su im, naime, osetljive privatne podatke klijenata (imena, adrese i kriptovane lozinke).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.