Ukrali kriptovalute korišćenjem Google Ads-a


Prema izveštaju kompanije Check Point Research, otkrivena je još jedna phishing prevara koja je rezultovala krađom kriptovaluta iz digitalnih novčanika, za koju su cyberkriminalci koristili targetirane Google Ads oglase umesto e-mail-a.

Za početak su zakupili Google Ads pozicije za svoje lažne web stranice koje oponašaju popularne novčanike, kao što su Phantom App i MetaMask. Zlonamerne web stranice imaju nazive URL-ova vrlo slične izvornim, kao što je na primer "phantonn.app" umesto "phantom.app", a i dizajn je takođe verno kopiran.

Ukoliko žrtva poseti lažnu web stranicu i koristi je za kreiranje novog digitalnog novčanika, dobiće napadačevu trajnu šifru za oporavak naloga. Ukoliko je potom iskoriste za prijavu, zapravo će se prijaviti na nalog prevaranta, pa će sav digitalni novac otići na njega, a MetaMask stranica uz to ima i mogućnost uvoza postojećeg novčanika.

Kao što Check Point Research objašnjava, Phantom App i MetaMask su jedni od najpopularnijih digitalnih novčanika za Solan-a i Ethereum kriptovalute, a analiza je pokazala da su njihove lažne "sestre" pokrale oko 500.000 dolara korisnicima koji nisu primetili da se radi o lažnim stranicama. Prevaranti su već podigli taj novac, pre nego što je Check Point Research otkrio ovu prevaru.

Više informacija možete pronaći na ovom linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.