Intel potvrdio ASIC čipove za rudarenje Bitcoin-a


Nakon što je vest o navodnom ulasku Intel-a među proizvođače ASIC čipova za rudarenje kriptovaluta snažno odjeknula u javnosti, tek sada je napokon potvrđeno da zaista započinje sa proizvodnjom.

Startup za kriptorudarenje GRIID, potvrdio je da je sa Intel-om potpisao četverogodišnji ugovor za izradu ultra-niskonaponskih i energetski efikasnih ASIC čipova pod nazivom Bonanza Mine, odnosno BMZ2 koji će se koristiti u njegovim farmama za kopanje Bitcoin-a.

To znači da Intel definitivno ulazi na tržište kriptorudarenja svojim ASIC čipovima za "kopanje" Bitcoin-a.

Bitcoin se obično rudari ASIC-ovima, koji su zapravo specijalizovani procesori posebno dizajnirani za izvršavanje jedne vrste radnog opterećenja. ASIC-ovi daju prednosti efikasnosti i performansi u odnosu na složenije vrste čipova, poput CPU-ova i GPU-ova, koji mogu obavljati isti zadatak. Kao rezultat toga, većina rudarenja Bitcoin-a odvija se na ASIC-ovima.

Intel-ovi ASIC-ovi će navodno imati prednost pred konkurencijom u pogledu energetske efikasnosti, što je u poslednje vreme od velike važnosti kriptorudarima, a možda malo primiri i kritičare koji u kriptorudarenju najveću negativnost vide zbog enormne potrošnje energije, zbog čega su u nekim delovima sveta najavljene nove zakonske regulative, a razmatraju se i zabrane tih delatnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.