PayPal razmatra lansiranje sopstvene, stabilne kriptovalute


PayPal navodno razmatra pokretanje sopstvene kriptovalute iza koje bi stajao amrički dolar, dok istovremeno ta kompanija za online plaćanje usluga nastavlja da integriše načine za interakciju s digitalnim novcem na svojim platformama.

Za sada istražuju ideju puštanja sopstvenog takozvanog "stablecoina", odnosno kriptovalute koju podupire postojeća valuta i čija je vrednost povezana sa tom valutom, što je PayPal potvrdio za Bloomberg.

Developer Steve Moser kopao je po PayPal aplikaciji i otkrio dokaze da ta kompanija nešto isprobava sa kriptovalutom nazvanom "PayPal Coin" iza koje stoji američki dolar.

Moser je pronašao isto tako i reference za još jednu kriptovalutu, Neo, u PayPal-ovoj aplikaciji za iOS uređaje. Svoja otkrića objavio je na svojim internet stranicama The Tape Dive.

PayPal trenutno podržava kupovinu, prodaju i držanje Bitcoina, Bitcoin casha, Ethereuma i Litecoina.

PayPal je korisnicima omogućio držanje kriptovaluta od oktobra 2020. godine, a u martu 2021. godine omogućio je korisnicima i kupovinu dobara i usluga putem navedenih podržanih kriptovaluta.

PayPal ne naplaćuje proviziju za držanje kriptovaluta, ali zato uzima provizuju za transakcije koja je na nivou od 2,3 posto ili manje.

Prednost korišćenja PayPal-a za kupovinu kriptovalutama jeste zaštita od prevare koju taj servis nudi korisnicima, isto kao što je slučaj i za kupovinu standardnim novcem.

Za sada je nejasno do koje mere je PayPal razvio svoj stablecoin, a odbili su i bilo kakav daljnji komentar na upite medija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.