Hakovana najveća svetska platforma za razmenu NFT-a


Najveća i najpoznatija svetska platforma za kreiranje i trgovinu NFT-ima, OpenSea, ovog vikenda je objavila kako je žrtva hakerskog napada. Iako se nedugo zatim pojavila neslužbena informacija o krađi digitalnih tokena vrednih 200 milijuna dolara, iz kompanije je službeno potvrđeno kako je reč o "tek" 1,7 miliona dolara u NFT-ima koji su ukradeni njihovim vlasnicima. Analiza je pokazala kako je ukradeno ukupno 254 pojedinačna nezamenjiva digitalna tokena, među kojima su i oni iz svetski poznate kolekcije Bored Ape Yacht Club.

Napad se dogodio u subotu u večernjim satima, a cilj je bilo hakovanje 32 korisnička naloga. Navodno su se napadači poslužili phishing tehnikom i nakon toga iskoristili propust u protokolu Wyvern, open-source standardu na kojem su zasnovani NFT pametni ugovori na platformi OpenSea. Phishing je napadačima poslužio da im pravi korisnici na prevaru potvrde maliciozne transakcije, što je rezltovalo krađom NFT-a.

Platforma sada upozorava sve svoje korisnike da prilikom rada na platformi ne klikću ni na kakve linkove koji bi ih odveli izvan sistema, odnosno one koji ne preusmeravaju na domenu opensea.io. Istraga se, kažu, nastavlja.

OpenSea je, inače, u nedavnoj rundi finansiranja zabeležio tržišnu valuaciju od čak 13 milijardi američkih dolara. Na njihovoj prodavnici NFT-a se, ako ste se pitali, samo u decembru prošle godine protrgovalo digitalnih tokena u vrednosti višoj od 3,3 milijarde dolara. Pritom je OpenSea, u samo tih mesec dana, ostvario 82,5 miliona dolara dobiti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.