Zuckerberg potvrdio da NFT dolazi na Instagram


Govoreći na SXSW konferenciji u Austinu, osnivač i CEO kompanije Meta Mark Zuckerberg, prekjuče je potvrdio da će uskoro na Instagram stići "digitalni kolekcionarski predmeti", odnosno NFT-i.

"Radimo na dovođenju NFT-a na Instagram u bliskoj budućnosti", rekao je Zuckerberg, ali nije naveo kako će se to tačno realizovati.

Zuckerberg i drugi viši zvaničnici Mete već ranije su izrazili interes za NFT, a Instagram-ov izvršni direktor Adam Mosseri nedavno je rekao da kompanija "aktivno istražuje" NFT tehnologiju.

Zuckerberg je izjavio da bi NFT jednog dana mogao igrati važnu ulogu u konačnom metaverseu. "Nadam se da znate, odeća koju vaš avatar nosi u metaverseu može biti u osnovi izrađena kao NFT ali postoji još goila tehničkih stvari koje treba razraditi pre nego što će se zaista dogoditi."

Zuckerberg se takođe pohvalio kako većinu svojih kupovina sada obavlja na Instagram-u i Facebook-u. "Verovatno sam većinu stvari koje nosim kupio putem Instagram-a, Facebook Shop-a ili Facebook reklama" rekao je čovek za kojeg smo mislili da već godinama nosi jednu te istu majicu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.