Xiaomi se oglasio i objasnio prilagođavanje performansi u korist benchmark aplikacija


Developer popularne benchmark platforme GeekBench, John Poole, prošle nedelje je otkrio da Xiaomi prilagođava performanse svojim pametnih telefona kako bi pokazali bolje rezultate na pojedinim benchmark aplikacijama.

Poole je za primer uzeo rezultate Xiaomi-ja 11 na GeekBenchu, koji se razlikuju kada se pokrene regularna verzija aplikacije i kada se pokrene ona koja je "prerušena" u neku video igru, poput, na primer, Fortnite-a ili Genshin Impact-a.

Budući da su rezultati značajno varirali, što je zabrinulo korisnike, Xiaomi je za holandski portal Hardware Info dao službeno saopštenje.

"Xiaomi primenjuje strategije upravljanja temperaturom da bi osigurao optimalno iskustvo korišćenja proizvoda, posebno kod zahtevnih aplikacija koje se često koriste duže vreme. Na mnogim našim uređajima nudimo tri vrste načina rada, omogućavajući korisnicima da prilagode ravnotežu između performansi i energetske efikasnosti“, kažu iz Xiaomi-ja.

Istakli su i da na nivou sistema sve optimizacije povezane sa performansama aplikacija, procenjuju mnoge bitne činioe, kao što su potrošnja energije, performanse i toplotni uticaj. Drugim rečima, Xiaomi nije negirao Pooleove optužbe, već je i priznao korišćenje "strategije upravljanja temperaturom" za bolje performanse.

Iako kineski proizvođač spominje tri vrste načina rada koji korisnicima omogućavaju različite nivoe performansi i energetske efikasnosti, treba napomenuti da takvu "pogodnost" imaju uglavnom njihovi skuplji telefoni. Dakle, čini se da se ovo prilagođavanje performansi prema nazivu aplikacije na kraju događa samo na Xiaomije-vim premium uređajima, piše Gizmochina.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.