Apple poručuje developerima: Uklonjene aplikacije nisu zadovoljile minimalni prag preuzimanja


Društvene mreže nedavno su bile preplavljene žalbama developera, koji su u svojem sandučiću e-pošte dobili mail da će im Apple ukloniti zastarele aplikacije iz App Store-a, odnosno one koje nisu ažurirane već duže vreme.

Budući da se velika prašina podigla i u medijima, Apple je u petak objavio službeno saopštenje u kojem detaljnije pojašnjava kriterijume za svoj "proces poboljšanja App Store-a".

"Kao deo procesa poboljšanja App Store-a, developeri aplikacija koje nisu ažurirane u poslednje tri godine i ne uspeju da zadovolje minimalni prag preuzimanja – što znači da aplikacija uopšte nije preuzeta ili je zabeležen vrlo mali broj preuzimanja tokom tekućeg razdoblja od 12 meseci – primiće mail koji ih obaveštava da je njihova aplikacija identifikovana za moguće uklanjanje iz App Store-a", objašnjavaju iz Apple-a.

Drugim rečima, Apple ne popušta te će uklanjati i aplikacije koje se proteklih 12 meseci nisu dovoljno puta preuzele. Osim toga, kompanija je produžila i razdoblje u kojem developeri moraju ažurirati svoju aplikaciju ako ne žele da je vide "izbačenu" sa App Storea. Dakle, rok za ažuriranje nakon prijema maila o uklanjanju nije 30, već 90 dana.

"Uklonjene aplikacije nastaviće da funkcionišu normalno za korisnike koji su ih već preuzeli na svoj uređaj", zaključuju iz Apple-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.