Nastavlja se ogroman pad kriptotržišta


Veliko "crvenilo" na berzama kriptovaluta se nastavlja. Početkom nedelje cena Bitcoin-a probila je, prema dolje, granicu od 33 hiljada dolara, što je označilo pad njegove vrednosti od 50% u odnosu na dosadašnji vrhunac. Nakon toga, Bitcoin je potonuo još 20-ak posto, da bi se njime u trenutku nastanka ovog teksta tržilo na razinama ispod 27.000 američkih dolara. Pad cene na nedeljnom nivou sada je veći od 30% – a to je još i dobro, ako se pogledaju ostale kriptovalute.

Ethereum je pao za preko 35%, dok su altcoini poput solane, XRP-a, dogecoina i cardana, izgubili i oko 50% u poslednjih nedelju dana. Potop su doživeli i stablecoini, oni kojima bi vrednost trebala da bude stabilna i usko vezana uz dolar. Tako je jedan od većih, TerraUSD, bilo moguće kupiti i po samo 30 centi, a dolarsko "sidro" popustilo je i kod Tethera, koji je pao za gotovo 3% ispod vrednosti od jednog američkog dolara.

Kao i uvijek u ovakvim situacijama, na njih se može gledati dvojako. Skeptici koji nikada nisu verovali u kriptovalute sada će likovati i tvrditi da je ovo bilo sasvim očekivano. Oni drugi, skloniji riziku i sa verom u oporavak, sada će iskoristiti i podebljati svoj portfolio jeftinom kriptoimovinom... Tržište je trenutno u područiju visokog straha i rizika, a oni koji tada kupuju, po pravilu ostvaruju najviše prinose. Naravno, ako i kada se opet sve vrati "na staro" i cene kriptovaluta skoče na prethodne nivoe.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.