U dva sata sakupio 100.000 dolara i pokazao koliko je lako prevariti ulagače u kriptovalute


Veliki broj ljudi zainteresovanih za brzu i laku zaradu "bez motike" nikada nije bio dostupniji. Preko društvenih se mreža može doći do brojnih malih ulagača koji neretko postaju žrtve raznih prevaranata – a koliko je to zapravo lako učiniti, pokazao je jedan stručnjak za kriptovalute i finansijska tržišta, nadimka FatManTerra.

On je putem svog naloga na Twitter-u oglasio kako je "dobio pristup visokoprofitabilnoj farmi za rudarenje". Napisao je da je uložio koliko je mogao, ali da je ostalo još mesta i pozvao zainteresovane da mu se jave. Prioritet je najavio dati "žrtvama" pada UST tokena, a nikakve druge detalje o investiciji nije dao – imena uključenih, vrstu i način zarade, potencijalnu dobit... sve to namerno je izostavio. Naravno, sve je bila laž.

Uprkos tako šturom pozivu, a budući da na Twitter-u ima nešto preko 100 hiljada pratilaca, privatne poruke su mu vrlo brzo preplavili oni koji su spremni da ulože u njegovu "shemu". U samo dva sata FatManTerra je prikupio oko 100.000 dolara (3,45 BTC na Twitter-u i 2 BTC na Discord-u) za svoju lažnu investiciju. Ubrzo je javno i otkrio da je sve bio samo eksperiment i "ulagačima" vratio sve što su mu uplatili.

Iskoristio je ovaj slučaj kako bi pratiocima ukazao na lakovernost ulagača i upozorio ih na slične pothvate koji im neće vratiti novac. "Ne postoji besplatni ručak. Ne postoje viokoprofitabilna ulaganja bez rizika", poručio je, naglasivši da razni kriptoinfluenseri, čak i sa više pratilaca na društvenim mrežama, često oglašavaju slične prevarantske akcije. "Previše je jednostavno prevariti ljude u kriptu, i to se mora promeniti. Ako ne razumete odakle se zarađuje, zarađuje se na vama", zaključio je svoju poučnu priču.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.