iPhone 14 poziva hitnu službu dok su korisnici na rollercoasterima


Apple-ov iPhone pravi probleme svojim korisnicima zbog njegove nove funkcije Crash Detection jer poziva 911 (hitna služba) dok su oni na rollercoasterima.

Funkcija Crash Detection je dizajnirana tako da detektuje eventualne saobraćajne nesreće i da automatski poziva pomoć. Međutim, problem je u tome što kretanja rollercoastera prepoznaje kao saobraćajnu nesreću zbog čega automatski poziva 911.

Reč je o novoj funkciji koja deo iPhonea 14, pametnog sata Watch Series 8, iPhone-a SE i iPhone-a Ultra, uređaja opremljenih žiroskopskim senzorom i akcelerometrom zaduženim za detekciju nesreće. Ako senzori detektuju nesreću, iPhone prikazuje upozorenje i poziva hitne službe ukoliko korisnik ne prekine poziv u periodu od 20 sekundi.

Međutim, kada se veza uspostavi, emituje se zvučna poruka koja obaveštava službu o nesreći i pruža informacije o lokaciji. S druge strane, u slučaju Apple Watcha se službe obaveštavaju samo ako korisnik uz sebe ima i iPhone ili ako je povezan na mobilnu mrežu ili Wi-Fi.

Primerci iPhonea 14 čiji su vlasnici bili na rollercoasteru pozivali su hitnu službu koja je dobijala automatsku poruku, ali i zvuke vrištanja u pozadini koji su uobičajeni za vožnje rollercoasterom.

Funkcija definitivno ima dobre stane jer je nedavno obavestila hitnu službu o fatalnoj nesreći u Nebraski, ali sigurno ima i mana.

Za sada se kao jedino rešenje lažnih dojava o nesreći nameću odlaganje iPhone-a i drugih pomenutih uređaja pre uživanja u zabavnim parkovima, aktiviranje avionskog moda i deaktivacija funkcije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.