Google menja pravila oglašavanja za kripto proizvode


Gigant u tehnološkoj industriji, Google, ažurirao je svoju politiku oglašavanja povezanu s kriptovalutama kako bi omogućio reklame o kripto trustovima od kraja januara, istog meseca kada se predviđa odobravanje berzanskih fondova (ETF) za spot bitkoin u Sjedinjenim Američkim Državama.

U zapisniku promena politike objavljenom 6. decembra, Google je naveo da će njegova politika oglašavanja za kripto i povezane proizvode biti ažurirana 29. januara 2024. kako bi dozvolila reklame od "oglašivača koji nude kripto trustove ciljajući Sjedinjene Američke Države".

Kao primeri su dati "finansijski proizvodi koji omogućavaju investitorima da trguju deonicama u trustovima koji drže velike količine digitalnih valuta" - verovatno uključujući ETF-ove.

"Podsećamo da očekujemo od svih oglašivača da se pridržavaju lokalnih zakona za svako područje na koje ciljaju njihove reklame. Ova politika će se globalno primenjivati na sve naloge koji oglašavaju ove proizvode", dodao je Google.

Potencijalni oglašivači kripto trustova moraju biti Google-sertifikovani kako bi pokrenuli reklame. Sertifikacija podrazumeva da oglašivač poseduje odgovarajuću dozvolu od relevantnog lokalnog tela i da "njihovi proizvodi, landing stranice i reklame moraju zadovoljiti sve lokalne zakonske zahteve zemlje ili regiona za koji žele biti sertifikovani".

Google već dozvoljava oglašavanje nekih kripto i povezanih proizvoda, ali isključuje reklame za kripto ili NFT (nefungibilni token) bazirane platforme za klađenje, početne ponude novčića, decentralizovane finansijske protokole i usluge koje nude trgovačke signale.

Ova promena politike dolazi dok su analitičari ETF-a Blooma ocenili šanse od 90% za odobrenje američkog spot bitkoin ETF-a do 10. januara 2024, uz mogućnost odobravanja više trenutno podnetih zahteva odjednom.

Postoji 13 aplikacija za Bitcoin ETF, a javni detalji o njihovim procesima odobravanja su oskudni. Mnogi menadžeri fondova - uključujući BlackRock, Grayscale i Fidelity - nedavno su, navodno, razgovarali sa američkom Komisijom za hartije od vrednosti i berze o "ključnim tehničkim detaljima" vezanim za njihove ETF ponude.

Kripto prostor se kladi na odobrenja. Vrednost bitkoina je porasla za skoro 74% u poslednjih 90 dana, a neki analitičari očekuju novi istorijski maksimum u 2024.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.