Microsoft Edge i Bing biće glavni na Windows 10 S i to nećete moći da promenite


Kao što snate, Microsoft je predstavio novi Surface Laptop, koji će dolaziti sa Windows 10 S operativnim sistemom.

Microsoft je prilikom predstavljanja saopštio da će samo aplikacije iz Windows Store-a biti dostupne korisnicima Windows-a 10 S, a jedan od šefova Terry Myerson je otkrio da će novi OS moći da pokreće sve aplikacije iz Storea, ali će im onemogućiti da promijene glavni browser, jer ta uloga pripada Microsoft-ovom Edge-u.

Još uvek nije jasno ni da li će se u Windows Store-u uopšte pojaviti Google-ov Chrome, ali, čak i ako to bude slučaj, to bi moglo da bude besmisleno jer neće biti potpuno funkcionalan s obzirom na to da mu korisnici neće moći dodeliti ulogu glavnog browsera na Windows-u 10 S.

Microsoft također menja svoj browser Edge. Glavna pretraga na Microsoft Edge-u i Internet Explorer-u u slučaju Windows-a 10 S se takođe neće moći menjati, jer će glavni biti Bing.

Ovo nije tip izbora na koji su korisnici Windows-a navikli te će biti interesantno videti da li je Microsoft spreman da to proeni na osnovu povratnih informacija korisnika Windows-a 10 S.

Takođe, treba videti i šta će na sve reći Evropska komisija i ranije opominjala Microsoft jer nije ponudio izbor browsera korisnicima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.