Nakon Apple-a i Google zabranio aplikacije za rudarenje kriptovaluta


Prošlog meseca izveštavali smo o promeni pravila na Apple-ovim prodavnicama aplikacija za iOS i Mac uređaje, prema kojima se na ovim službenim prodavnicama više neće smeti nalaziti aplikacije koje za rudarenje kriptovaluta koriste resurse uređaja na kojima su instalirane. Sličan potez sada je povukao i Google.

U pravilima za developere koji razvijaju Android aplikacije, u sekciji zabranjenih sadržaja koji se tiču finansijskih instrumenata, sada eksplicitno stoji kako Google na Play Store-u više neće dozvoljavati postavljanje mobilnih aplikacija koje na uređajima rudare kriptovalute. Aplikacije koje služe za udaljenu kontrolu nad procesom rudarenja ostaće legalne.

Ova promena odnosi se na aplikacije koje su primarno namenjene rudarenju, ali i na one značajno brojnije koje u sebi nose skrivene "minere", koji pak koriste uređaje za rudarenje bez znanja njihovih vlasnika. Na Play Store tako više neće biti dozvoljeno postavljati bilo kakve aplikacije za rudarenje, a sve postojeće koje su u suprotnosti s novim pravilom biće u dogledno vreme uklonjene.

Podsetimo, sličnu zabranu Google je u aprilu ove godine sproveo i na Chrome Web Storeu, zabranivši i tamo postavljanje "rudarskih" dodataka za svoj internet browser.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.