Svi Nokia telefoni dobiće Android Pie


Google je početkom prošle nedelje objavio najnovije izdanje Android platforme – Android 9.0, odnosno Android Pie. Time je ujedno započelo i novo poglavlje vezano uz fragmentaciju Android platforme. Podsetimo, da je prema aktuelnim Google-ovim podacima do nedavno najnoviji Android 8.1 Oreo imalo tek nešto više od 12% Android uređaja.

Naime, tek pojedini telefoni koji su predstavljeni tokom prve polovine 2018. godine dobiće nadogradnju na Android Pie (Sony, HTC) dok će ostali ostati na sada već starom Android-u Oreo. Štaviše čak bi i neki novi telefoni trebali da stignu sa Oreom, (HTC U12 Life) uprkos tome što je Google predstavio novu verziju.

Čini se kako je jedini proizvođač telefona koji je obećao nadogradnju na Android Pie za sada HDM Global, odnosno Nokia. Istina isto je obećao i Essential, ali kako oni imaju tek jedan telefon iza sebe, neće im biti teško da osiguraju nadogradnju pa ih nećemo previše isticati.

Ali Nokia ima malo veći broj telefona iza sebe - Nokia 1 (Android Go), Nokia 2, Nokia 2.1 (Android Go), Nokia 3, Nokia 3.1, Nokia 5, Nokia 5.1, Nokia 6, Nokia 6.1, Nokia 6.1 Plus, Nokia 7, Nokia 7 Plus, Nokia 8, Nokia 8 Sirocco, Nokia X6 i Nokia X5.

Nokia za sada nije objavila točan termin kada će Android Pie nadogradnja stići na ove uređaje, ali je jedno sigurno – stići će. Kao prvi Nokijin telefon koji bi trebao da dobije Android Pie spominje se Nokia 7 Plus koji je za sada i jedini model koji je deo Developer Preview programa.

Takođe za očekivati je kako će Android Pie nadogradnja najpre stići na Nokije iz Android Go i Android One programa, nego na Nokije iz takozvanog redovnog programa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.