Cloudflare uvodi besplatni VPN


Cloudflare je kompanija koja se brine o bezbednosti brojnih internet stranica i servisa, a od prošle godine su nešto odlučili učiniti i po pitanju privatnosti i bezbednosti svakog posetioca weba. Pre godinu dana, 1.4., pokrenuli su tako svoj prvi javni besplatni, ali najbrži na svetu, DNS servis, na adresi 1.1.1.1. Potom su se nastavili igrati brojevima pa su 11.11. prošle godine ovom servisu dodali i mobilne aplikacije za jednostavnije korišćenje na telefonima.

Ove godine, ponovno na datum koji im je drag, 1.4., objavili su i kako će ovom DNS-u pridodati i VPN uslugu – i tako ga učiniti još bezbednijim za mobilne korisnike. Virtuelna privatna mreža nazivaće se Warp i biće sastavni deo mobilne aplikacije Cloudflare-ovog DNS-a.

Kako će izrasti na temeljima ovog servisa, iz kompanije obećavaju da će biti reč o kvalitetnom i brzom VPN-u koji će, za razliku od mnogih drugih, biti jednostavan za korišćenje. Drugim rečima, kažu: "Warp će biti VPN za one koji ne znaju šta VPN znači".

Rešenje će biti ponuđeno po freemium modelu. Svi koji žele moći će Warp koristiti potpuno besplatno u sklopu aplikacije 1.1.1.1, a Cloudflare će ponuditi i Warp+, opciju koja će se naplaćivati. Za "najmanju moguću mesečnu pretplatu", kažu, ponudiće najbrže iskustvo surfovanja putem VPN-a, a o tačnim cenama se tek trebaju izjasniti.

Warp VPN biće lansiran postupno. Za sada se za njega unutar DNS aplikacije može zatražiti tek mesto na listi čekanja, a u pripremi je i desktop verzija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.