Novi zaplet oko preminulog vlasnika kriptomenjačnice QuadrigaCX i izgubljenih miliona


U februaru ove godine mnogo se govorilo o Kanađaninu Gerryju Cottenu, vlasniku menjačnice kriptovaluta QuadrigaCX, koji je u misterioznim okolnostima preminuo u Indiji. On je, naime, bio jedina osoba koja je imala pristup tzv. "hladnoj", offline bazi podataka u kojoj je ova kriptomenjačnica na sigurnom čuvala imovinu svojih klijenata. Njegovom smrću nestala je i lozinka za otključavanje računara koji je jedino mogao da posluži za otvaranje ovog digitalnog sefa.

Međutim, ubrzo nakon njegove smrti pojavile su se razne teorije zavere koje su govorile kako Cotten nije zapravo preminuo, već da je organizovao lažiranje svoje smrti i da se negde sakrio pod novim identitetom – i da, naravno, živi lagodan život sa oko 137 miliona nestalih dolara u kriptovalutama.

Iako u međuvremenu nisu pronađeni nikakvi dokazi koji bi upućivali na to da je Cotten zaista živ i da pokušava unovčiti svoje kriptobogatstvo, oštećeni klijenti i dalje ne odustaju od ovog slučaja. Njihovi advokati su ovih dana zatražili od kanadske policije dodatnu istragu smrti vlasnika menjačnice. U njihovom zahtevu se navodi i potreba za ekshumacijom tela kako bi se utvrdio njegovog identitet i tačan uzrok smrti.

Jedino što zaista opravdava sumnje oštećenih klijenata Quadrige jeste činjenica da je revizija kompanije ove godine pokazala nepropisno baratanje imovinom i značajne transfere novca koji su išli prema Cottenovom računu i ličnim računima njegovih saradnika. Njegova udovica, pak, navodi da za preispitivanje smrti nema nikakvog razloga, te da "joj je slomljeno srce" zbog zahteva za ekshumacijom njenog pokojnog supruga.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.