Epic Games više ne može da pravi igrice za iPhone, Apple mu potpuno ukinuo nalog


Apple je, nakon izbacivanja Fortnite-a iz App Store-a, sada ukinuo i nalog Epic Games-a koji je razvio igricu. Ova dva giganta se već neko vreme spore nakon što je EG uveo poseban način plaćanja njihovih igrica što Apple-u ne donosi 30 posto od svake transakcije.

Apple je zbog te promene u plaćanju zapretio da će ugasiti Unreal Engine na svim iOS i macOS uređajima kao i da će ukinuti upravo Epic Games i sve pridružene programerske naloge. Epic ih je tužio za monopolsko ponašanje, a sud je odlučio da Apple ne sme da obistini svoje pretnje, međutim i to da bi Epic trebalo da poštuje pravila App Store-a kada je plaćanje u pitanju.

Iz Apple su rekli da su razočarani što su morali da ukinu nalog Epic Games-u jer su dugo godina sa njima radili na lansiranju i izdanjima igrica, ali da su trebali da se pridržavaju smernica App Store-a kao i u protekloj deceniji.

Ova suspenzija znači da Epic više ne može da izrađuje aplikacije za iPhone i iPad.

Oni nisu prvi koji su se sa Apple-om sporili zbog strukture App Stora, ali definitivno jesu najveća kompanija koja se u to upustila. U junu je e-mail aplikacija Hey zauzela negativan stav prema Apple-ovoj prodavnici.

Evropska unija istražuje da li Apple ovime krši pravila o konkurenciji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.