I Twitter želi da prati korisnike iPhone-a

Apple-ova "politička" funkcija App Tracking Transparency, koja je službeno lansirana sa izlaskom iOS-a 14.5 pre nekoliko nedelja, izazvala je brojne kontroverze i ljutnju nekih kompanija poput Facebook-a koje su kritikovale Apple zbog toga što je otežao dostavu relevantnih oglasa korisnicima.

Za razliku od Facebook-a Twitter nije kritikovao Apple, već je odabrao novi pristup koji bi mogli slediti i drugi. U novoj verziji Twitter aplikacije za iOS prikazuje se prozor koji traži od korisnika dozvolu za praćenje uvidom u druge aplikacije i web stranice kako bi im se mogli isporučivati ciljani oglasi.

"Nudimo vam više izbora relevantnih oglasa na iOS-u 14.5. Neka vam oglasi budu relevantni tako što ćete Twitter-u omogućiti praćenje podataka drugih kompanija na ovom uređaju, poput aplikacija koje koristite i web lokacija koje posećujete. Možete odlučiti hoćete li dopustiti praćenje, a to uvek možete promeniti kasnije u podešavanjima uređaja", navodi Twitter u poruci kojom obaveštava korisnike svoje aplikacije za iOS o promenama vezanim uz praćenje.

Za razliku od Facebook-a, koji je krenuo mnogo agresivnijim pristupom, upozoravanjem korisnika da u slučaju nepristanka na praćenje više neće moći da koriste njegovu aplikaciju, Twitter ističe praćenje samo kao opciju, što znači da će vam aplikacija i dalje raditi i ako ne pristanete da vaši podaci o aktivnostima u aplikacijama i na webu završe u rukama "trećih kompanija" koje će vam slati ciljane relevantne oglase.

Facebook je upozorio Apple da ukoliko ne dozvoli praćenje po "defaultu", postoji mogućnost da će Facebook i Instagram aplikacije početi da naplaćuje.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.