Watomatic će vam pomoći da pobegnete sa WhatsApp-a

Više od dve milijarde korisnika WhatsApp-a širom sveta do juče morali da prihvate njihova nova pravila korišćenja, ili će se suočiti s mogućnošću da im korisnički nalog bude ograničen, pa i ukinut.

O novoj se politici privatnosti se mnogo pisalo. Za građane Evropske unije gotovo se ništa prihvatanjem novih pravila neće promeniti – jer ne sme da se promeni zbog GDPR-a. S obzirom na to da Srbija nije u EU, nova pravila za nas važe i morate ih prihvatiti ukoliko i dalje želite da koristite WhatsApp, što na kraju znači da oni podatke mogu da razmenjuju sa npr. Facebook-om.

Ali, ako vam je stalo do privatnosti, beskompromisne end-to-end enkripcije i uopšteno nezavisnosti od Zuckerbergovog holdinga, ili samo iz principa to želite, možda ćete se odlučiti da pređete na Signal, Telegram ili neku nezavisnu aplikaciju za chat. Instalirati je nije problem, ali veći je izazov kako svima dati do znanja da vas više ne kontaktiraju putem WhatsApp-a. Watomatic vam može pomoći u tome.

Ova aplikacija (zbog tehničkih ograničenja iOS-a dostupna samo na Android-u) povezaće se sa vašim WhatsApp nalogom i na sve pristigle poruke odgovarati unapred postavljenim odgovorom. Npr: "Više ne koristim WhatsApp, javite mi se na Signal", ili slično. Osim WhatsApp-a Watomatic može odgovarati i na poruke unutar Facebook Messenger-a, a možete ga podesiti tako da svakom kontaktu odgovara samo jednom, ili da ne odgovara u grupne razgovore i slično.

Cela stvar je besplatna i open source, a može biti korisna i onima koji ne menjaju platformu za komunikaciju: Watomatic možete, na primer, iskoristiti tako da automatski odgovara na vaše poruke dok ste na odmoru, kao mobilni out-of-office autoresponder.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.