Britanska policija sumnjala na farmu marihuane, pa otkrili da se radi o rudniku Bitcoin-a

Prema izveštaju CNBC-a, policija je u Ujedinjenom Kraljevstvu izvršila pretres u jednom stanu u industrijskom naselju na ivici Birminghama, pod sumnjom da se u njemu nalazi zatvorena operacija za uzgoj marihuane. Ali, ostali su iznenađeni kada su otkrili da to nije slučaj, već da se radi o ilegalnom rudniku Bitcoin-a.

Policija je pre pretresa promatrala ulaz u zgradu te su primetili opsežnu ventilaciju i ožičenje, a njihov dron je takođe zabeležio velike količine toplote. Navedeni dokazi su, uz već ranije obaveštajne podatke, uistinu upućivali na farmu marihuane, jer su za nju potrebni sustavi svetala, grejanja i ventilacije za uzgajanje biljaka u zatvorenom prostoru.

Nakon što su upali u zgradu, policija je pronašla stotinjak Antminer S9 mašina, koji su stvarali velike količine toplote tokom rudarenja. Ali, pravi razlog zatvaranja ove rudarske operacije je otkriće da se za njen pogon koristila ukradena električna energija iz glavne mreže u vrednosti od nekoliko hiljada funti. Britanska policija nije otišla kući praznih ruku, pz su zaplenili rudarsku opremu, ali sve je prošlo bez hapšenja.

Podsećamo da je iranska vlada najavila privremenu zabranu rudarenja kriptovaluta zbog učestalih nestanaka struje u većim gradovima. Osim toga, prema ranijem izveštaju CNBC-a, zabranu planira i kineska autonomna regija Unutrašnja Mongolija, u svrhu smanjenja trošenja električne energije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.