Huawei pokušao da podvali DSLR fotografije kao one snimljene P40 Pro telefonom


Huawei već dugo pripisuje fotografije snimljene profesionalnim DSLR aparatima, kao svoje napravljene njihovim flagship telefonima. I pogodite - opet su uhvaćeni na delu i ubrzo ponudili javno izvinjenje.

Ptrvi put im se "omaklo" 2016. pri promociji njihovog P9 flagshipa, prvog sa Leica kamerama. Tada su DSLR fotografiju stavili među one snimljene P9 telefonom. Dve godine kasnije nešto slično se dogodilo u marketinškoj kampanji njihovog Nova 3 telefona. Zatim su prošle godine ponovo uhvaćeni prilikom promocije P30 serije telefona.



Ove godine je neki dežurni pixel peeper među fotografijama snimljenim novim P40 Pro telefonom primetio je fotografiju koja mu je izgledala poznato. Uz malo sitraživanja, otkrio je da se radi o fotografiji snimljenoj DSLR aparatom od 3000 dolara, objavljenoj na poznatom servisu za objavu fotografija 500px.



Huawei je u međuvremenu objavio i javno izvinjenje, u kome navode kako je u dotičnom videu došlo do greške kojom je jedna fotografija krivo označena. Sporna je fotografija uskoro i uklonjena.

In a recently uploaded Huawei NEXT-IMAGE promotional video, we showcased 30 pieces of work by various professional photographers to encourage users to share their own work on their social media channels. We’ve erroneously labelled one of the featured pieces as one that had been shot on a Huawei smartphone. We have since removed that image from the video. We apologise for this regrettable mistake and will improve our editorial process to prevent a similar incident from occurring in the future.

Nećemo biti naivni pa verovati da je Huawei jedini koji koristi ovakve trikove. I neki drugi su uhvaćeni, a mnogi jednostavno do sad nisu bili uhvaćeni. Četiri puta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Ovo ne pokazuje samo bahatost vec i glupost kompanije. Cetiri puta su napravili "slucajno" istu gresku i provaljeni su. Da nisu koristili fotke sa neta, verovatno ih nikada niko ne bi ni skontao, mogli su da angazuju profi fotografa i da im on najboljom mogucom opremom napravi fotke i da njih poture kao one napravljene telefonom i da niko ne sazna, ali cak ih je i to mrzelo. Nemam reci.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.