Sledeći Android zvaće se KitKat


Iako su mnogi smatrali da će nova verzija Android-a nositi naziv Key Lime Pie, prema onome što je Google-ov Sundar Pichai juče objavio to ipak neće biti tako. Naziv za novu verziju Android-a je KitKat (za neupućene to je poznata Nestle-ova čokoladica).

Takođe, na službenom Android sajtu stoji da će KitKat biti verzija 4.4 a ne 5.0 kako se ranije predviđalo. Kako pričaju neki Google-ovi zaposleni, od naziva Key Lime Pie se odustalo iz razloga što je jako malo ljudi upoznato sa ovom poslasticom, dok je KitKat čokoladica prilično poznata, a navodno je popularna i među Google-ovim zaposlenima.

Iz Google-a su za BBC rekli kako su oni došli na ovu ideju te da ni jedna strana nije drugoj nešto platila.

- Ovo nije posao u kojem novac prelazi sa jedne na drugu stranu - rekao je John Lagerling za BBC i dodao da su hteli napraviti nešto zabavno i neočekivano.

Ubrzo nakon ove objave na Twitter-u su krenula i podbadanja na račun Google-a i Nestle-a pa korisnici pišu kako je ovo čokolada, a ne desert, kao ranije verzije Android-a, a drugi pišu da će trebati videti hoće li se i Android topiti u džepu. Ali, i Nestle se odlučio na šalu te su objavili video na YouTube-u u kojem se šale na račun Apple-ovog Jonathana Ivea.

Kako bi promovisali ovu saradnju, Nestle će isporučiti više od 50 miliona čokoladica sa Android maskotom na tržište 19 zemalja, a uz to će organizovati i nagradnu igru u kojoj će deliti Nexus tablete.



Google želi da KitKat verzijom "osigura uzvrsko Android iskustvo za svakoga", što je prolično uopšteno, i realno ne govori ništa. Neki smatraju da da time misle na proširenje spektra podržanih uređaja, kao što su na primer pametni satovi, jeftini smartphone uređaji, igračke konzole pa čak možda i laptopovi.

Pichar kaže da jedva čeka lansiranje nove verzije Android-a, a dodao da je sada ukupno aktivirana cijla jedna milijarda uređaja temeljenih na ovom OS-u.







Više fotografija pogledajte ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.