Google gasi nekoliko servisa


Prvi na listi servisa koji će biti ugašeni je Google Video, servis koji je svojevremeno predstavljao konkurenciju YouTubeu pre nego što ga je Google kupio.

Na Google Video korisnici nove filmove nisu mogli da uplodauju još od maja 2009. godine, a sada će napokon domen biti ugašen, a svi filmovi prebačeni na YouTube. Kako se servis već godinama ne koristi, puno je značanije gašenje projekta iGoogle čiji je cilj bio korisnicima ponuditi personalizovane početne stranice u Internet pregledaču. Iako iGoogle neće biti ugašen odmah već tek prvog novembra sledeće godine, dani su mu odbrojani.

Od ostalih servisa, usluga i aplikacija koje je Google odlučio ugasiti tu su aplikacija za pretragu namijenjena Symbian OS-u, Google Mini, alat namenjen poslovnim korisnicima koji omogućava pretragu intraneta i korporativnih web stranica uz pomoć Google-ovih algoritama.

Naposletku tu je i Google Talk Chatback alat kojeg su administratori mogli ugraditi na svoje web stranice i preko njega komunicirati sa posetiocima. U poslednjem slučaju Google kaže da je njegov sopstveni alat zastario te administratorima preporučuje korišćenje sličnog alata kompanije Meebo (koju je Google inače kupio prošli mesec).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.