Google Photos sada omogućava jednostavno brisanje backupovanih fotografija na vašem uređaju


Google je objavio kako će njihova Photos aplikacija na Android-u uskoro dobiti nekoliko novih opcija.

Prva od njih će korisnicima omogućiti da oslobode prostor na telefonu, tako što će brisati slike iz njegove interne memorije - nakon što ih korisnik backupuje na Google-ove servere. Opcija će nositi naziv Free Up Space i trebaće je manuelno aktivirati, te potom još jednom potvrditi brisanje, kako bi korisnici imali dovoljno vremena da još jednom provere jesu li ih backupovali.

Druga od novih opcija će omogućiti korisnicima da brišu slike spašene na određene SD memorijske kartice, što bi prema rečima ekipe iz Google-a trebalo onemogućiti kontinuirano prikazivanje slika u Photos aplikaciji čak i kada ih korisnici izbrišu.

Pored toga, Google je potvrdio kako će sada i korisnicima web verzije Photos-a ponuditi opciju da automatski backupuju slike u Original ili High kvaliteti, pri čemu će i za njih važiti ista pravila kao i za korisnike mobilnih verzija aplikacije - slike u Original kvalitetu će zauzimati prostor na korisničkom Google Drive accountu, dok se one u High kvalitetu (u prevodu: smanjene i kompresovane verzije originalnih slika) neće računati kao dodatni fajlovi koji zauzimaju prostor na Drive-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.