Veličina datoteka koje se mogu poslati preko Skype-a sada je 100 MB


Microsoft je u svoju aplikaciju za video pozive i razmenu poruka, Skype, dodao jedno novo ograničenje. Naime, od sada je ograničena veličina datoteka koju korisnici smeju poslati putem Skype-a, veličina svake pojedinačne datoteke sme iznositi maksimalno 100 MB.

Ako pokušate poslati datoteku čija veličina iznosi više od 100 MB, Skype će javiti grešku i datoteka neće biti poslata. Problem ograničenja može se zaobići uploadovanjem datoteka na servis za skladištenje podataka u oblaku kao što je, na primer, Microsoft-ov sopstveni OneDrive servis ili jednostavno prevelike datoteke podeliti na više manjih datoteka.

Osim navedenog ograničenja, poprilično tiho uvedene su i neke nove mogućnosti kao što je sinhronizacija kroz različite uređaje, pri čemu su poslate datoteke odmah nakon slanja dostupne i na mobilnim uređaja.

U slučaju nestanka internet veze dodata je mogućnost da se nakon povratka pristupa Internetu automatski nastavi prethodno prekinuto slanje datoteka. Na kraju, nakon slanja, datoteke su dostupne za preuzimanje tokom sledećih 30 dana, nakon čega se umesto mogućnosti preuzimanja datoteka javlja poruka da datoteka više nije dostupna.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.