Pametni zvučnici sve popularniji u SAD-u


Na američkom tržištu sve veći zamah dobivaju takozvani pametni zvučnici koji dolaze s mogućnošću upotrebe glasovnih naredbi.

Prema istraživanju kompanije eMarketer, gotovo 35,6 miliona Amerikanaca koristi takvu vrstu uređaja, što je rast od čak 128,9% u broju korisnika u odnosu na prošlu godinu.

Dominantnu ulogu na ovom tržištu s tržišnim udelom od 70,6% ima Amazon sa svojim pametnim zvučnik Echo. Google Home uređaji nalaze se na drugom mestu s udelom od 23,8%. Svi ostali proizvođači kao što su Mattel, Harman Kardon, LG i Lenovo beleže zanemariv tržišni udeo.

Što se tiče budućnosti, Google bi mogao stekne značajniji udeo na tržištu zahvaljujući svojoj tehnologiji koja je usporediva ili čak i bolja od Amazon-ove, a na tržište bi se mogili uključiti i Microsoft te Apple sa svojim virtuelnim asistentkinjama (Cortana i Siri).

Što se tiče samih virtuelnih asistentkinja, kompanija eMarketer navodi kako takvu vrstu usluga barem jednom mesečno koristi 60,5 miliona Amerikanaca, odnosno 27,5% Amerikanaca koji poseduju pametni telefon. Virtuelnim asistentkinjama se najčešće koriste milenijalci, mlađe osobe rođene u razdoblju od ranih 80-ih do 2000. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.