Ove LED trepavice su budućnost mode, ili možda najveća glupost

Baš kada pomislimo da smo u svetu tehnologijje videli sve, neki novi suludi projekt na Kickstarter-u nas razuveri i ponudi nešto još neviđeno – makar upitne upotrebe ili druge vrednosti. Ovoga puta ostali smo donekle zatečeni činjenicom da je projekt F.lashes prikupio preko 100.000 dolara za svoju ideju – LED svetlećih ukrasa za trepavice.

Da, dobro ste pročitali. Dizajner Tien Pham osmislio je interaktivne svetleće ukrase za oči koji se postavljaju iznad trepavica, a sastoje se od po 12 LED dioda za svako oko. Ova nosiva ukrasna elektronika, osim što ima mogućnost da svetli u raznim bojama, takođe prati pokrete glave te im dinamički prilagođava svoje svetleće uzorke.

Bljeskanje, stroboskop, prelivanje, namigivanje – samo su neki od efekata koje F.lashes mogu postići u zavisnosti o kretanju osobe koja ih nosi. Glavni delovi ovog gadgeta smešteni su iznad oka, te su povezani žicama s glavnom jedinicom i baterijama koje je potrebno smestiti (i za potpuni doživljaj sakriti) negde sa stražnje strane glave.

Početna cena F.lashes ukrasa na Kickstarter-u je 40 dolara, a cilj od 40.000 dolara odavno je premašen. Isporuke se očekuju u januaru sledeće godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.