Apple Watch X bi mogao da dobije alat za praćenje krvnog pritiska


Apple će verovatno otkriti Watch X ove jeseni sa novim alatom za praćenje krvnog pritiska. Izveštaj dolazi od Marka Gurmna iz Bloomberga i podržan je ranijim glasinama. Ovo će biti jedno od nekoliko unapređenja u poređenju sa starijim Apple Watch uređajima, sa očekivanim novim funkcijama poput detekcije apneje u snu.

Očekuje se da će nova verzija Apple Watch-a sa funkcijom praćenja krvnog pritiska biti lansirana ovog jeseni. U njihovom najnovijem bilten-u, urednik Bloomberga Mark Gurman naznačio je da će naslednik Apple Watch Series 9 dobiti ovaj alat za praćenje zdravlja. Međutim, verovatno je da se funkcija neće proširiti na starije verzije pametnih satova.

Pretpostavlja se da će sledeći Apple Watch jednostavno obavestiti korisnike ako se otkrije posebno visok krvni pritisak umesto da pruži izveštaj. To znači da će alat biti manje moćan od onog na Huawei Watch D, koji je više nalik monitoru za zglob sa naduvavajućim kaišem. Predloženo je da je ovo prvi korak kompanije Apple u pružanju kupcima informacija o njihovom krvnom pritisku, a da bi napredniji alat mogao stići u kasnijem periodu.

Ovo nije prvi put da se pominje funkcija merenja krvnog pritiska na Apple Watch-u. Glašanja su počela pre nekog vremena, pri čemu je Gurman spomenuo alat u ranijem izdanju biltena Power On. Ovde su takođe spomenuti tanji kućište i nove magnetne trake, pored funkcije otkrivanja apneje u snu koja vas obaveštava ako vam disanje prestane i počne tokom spavanja. Najnovije izdanje ovog nosivog uređaja verovatno će se lansirati zajedno sa iPhone 16 negde oko septembra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.