Čitač otisaka prstiju na sledećem iPhone-u biće na boku?


Dosta prašine se diglo oko pozicioniranja čitača otisaka prstiju na sledećem iPhone-u. Budući da je vrlo izvesno da će ekran ovoga puta zauzimati ogromni deo prednje površine, postavilo se pitanje gde će Apple smestiti svoj Touch ID, koji se na prethodnim generacijama nalazio na home dugmetu ispod ekrana. S obzirom da mesta za njega sada neće biti, Apple je morao da potraži nova rešenja.

Tako se spekulisalo da da će ugraditi ultrazvučni čitač ispod ekrana, a ako mu ne uspe, da će ga prebaciti na poleđinu, ali ne i onako loše smestiti kao Samsung. Najnovije informacije koje prenosi Forbes, govore da bi novi Apple-ov Touch ID mogao da nađe mesto – na boku, slično kao na Sony-jevim uređajima.

U prolog tome govore najnoviji renderi proizvođača dodatne opreme, kojih se dokopala ekipa Forbes-a. Na njima su vidljive veće dimenzije "power" tipke s dovoljno mesta za napredni čitač otisaka prstiju, kojem za identifikaciju korisnika nije potrebna cela površina prsta, već samo deo.

Od ostalih detalja ono novog iPhone-a spominje se 5,8-inčni ekran sa posebnim delom za notifikacije i dvostruka kamera sa drugačijom orijentacijom nego do sada. Ostaje nejasno šta će biti sa Lightning portom, odnosno hoće li ga Apple zameniti sa USB-C-om po uzoru na MacBook Pro računare.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.