Sony priprema flagship smartphone sa ekranom u 18:9 formatu


Pametni telefoni kompanije Sony do sada su bili poznati po velikim ivicama oko ekrana, ali i to bi se uskoro trebalo promeniti s obzirom na najnovije glasine koje su se pojavile na Internetu.

Na kineskoj microblogging platformi Weibo navodi se kako će Sony na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu održati konferenciju za novinare (31. avgusta) na kojoj će predstaviti flagship pametni telefon koji će sadržati 6-inčni ekran u sve popularnijem 18:9 formatu, a za očekivati je i mnogo tanje ivice ekrana u odnosu na dosadašnje pametne telefone japanske kompanije.

Ekran koji bi trebao da bude ugrađen u spomenuti pametni telefon navodno je proizvod kompanije JDI (kompanija koju su zajednički osnovali Sony, Toshiba i Hitachi), a reč je o 6-inčnom Full Active panelu u 18:9 formatu i sa rezolucijom od 2160 x 1080 piksela koji je javnosti službeno predstavljen početkom juna.

Ime ovog pametnog telefona za sada nije poznato, ali ono što je poznato je da će Sony na spomenutoj konferenciji za novinare predstaviti nove pametne telefone XZ1 (5,2-inčni Full HD ekran, Snapdragon 835, 4 GB RAM-a i baterija sa kapacitetom od 3000 mAh), XZ1 Compact (4,6-inčni ekran, Snapdragon 835, 4 GB RAM-a i baterija sa kapacitetom od 2800 mAh) i X1 (5-inčni Full HD ekran, Snapdragon 660 i baterija s kapacitetom od 2800 mAh).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.